Ajankohtaista

Pasi matkusti leasingautolla Euroopan halki

Kuten sosiaalisen median kanaviamme seuranneet tietävät, ALD Automotive järjesti keväällä kilpailun, jonka pääpalkintoina oli maksuton ALD Yksityisleasingsopimus kahdelle henkilölle siihen asti, kunnes Länsimetro vihdoin aloittaa liikennöintinsä.

Kilpailun tavoitteena oli auttaa niitä, joiden elämää Länsimetron myöhästyminen hankaloitti. Länsimetron valmistuttua kilpailun voittajat saavat käyttöönsä HSL:n seutuliput loppuvuodeksi.

Nyt näyttää siltä, että Länsimetron avautumiseen on jäljellä enää vajaa kuukausi. Siispä oli myös sopiva hetki ottaa yhteyttä kilpailun toiseen voittajaan, Pasiin, joka sai ALD:ltä käyttöönsä Ford S-Maxin.

Pasin kesä sujui tukka putkella pitkin Eurooppaa. Auto ja Pasi näkivät kesäloman aikan yhteensä 17 eurooppalaista maata.

– Ajamisen makuun pääsi hyvin, kun ystäväni muutti Espanjaan ja lähdimme häntä saattamaan Baltian läpi ja yli Alppien. Takaisin tultiin Ranskan ja Hollannin kautta Norjaan, jossa poika osallistui BMX-pyöräkisoihin, Pasi summaa kesäänsä.

Yksityisleasing auto mahdollisti mahtavan rengasmatkan. Pasi oli Via Baltican haastavia teitä ajaessa todennut, että onneksi alla oli uusi auto, omalla autolla moisia polkuja olisi ollut vaikeaa ja vaarallistakin ajella. Pasi oli kypsytellyt automatkaa Eurooppaan viidentoista vuoden ajan ja nyt uusi auto alla haave saatiin toteutettua.

Auton teippaukset herätti paljon huomiota Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa, jossa ALD on tuttu merkki ja paikalliset ottivat vimmatusti kuvia autosta, jossa oli tuttu merkki ja kummallista kirjoitusta. Pasi totesi harmikseen, että teippaukset olivat suomeksi, mutta saatiinpa vähän suomalaista kulttuurivientiä aikaiseksi.

Pasi ei odota Länsimetron avautumista innolla, sillä autosta on tylsää luopua, sen verran tuli yhdessä koettua. Yksityisleasing ei nykyisen työn kannalta välttämättä tule jatkumaan, mutta jatkosta ei ikinä tiedä.

– Tämä vaihtoehto on kyllä todella hyvä, ajatellen, kuinka vanha autokanta Suomessa on. Yksityisleasingin kautta saadaan teille turvallisempia ja ekologisempia vaihtoehtoja, Pasi pohtii.

← Takaisin