Ajankohtaista

Sähköautojen hankintatuki leasingautoille helpottaa sähköautoilun aloittamista

Liikenne- ja viestintäministeriön tuoreessa lakiesityksessä ehdotetaan, että 2000 euron sähköauton hankintatuki myönnettäisiin myös pitkäaikaisiin leasingautoihin. ALD:n laskelmien mukaan hankintaetu kolmen vuoden leasingsopimuksessa voisi tarkoittaa asiakkaalle esimerkiksi 60 euron säästöjä kuukaudessa.

ALD Automotiven kaupallinen johtaja Kari Kauppinen iloitsee tuoreesta uutisesta. Hankintatuen myötä ALD tulee lisäämään sähköautojen tarjontaa myös yksityisleasingvalikoimassamme. ALD seuraa tarkasti alan kehitystä, kun autovalmistajien välinen kilpailu kasvaa, teknologia kehittyy, tulee markkinoille jatkuvasti edistyksellisempiä ja edullisempia sähköautoja, tämä kehitys on kuluttajien eduksi.

On mainiota, että hallitus esittää sähköautojen hankintatuen laajentamista myös yksityisleasingautoihin. Uskomme, että hankintatuki madaltaa kynnystä siirtyä sähköautoiluun. Olemme arvioineet, että hankintaetu kolmen vuoden leasingsopimuksessa esimerkkiautolla tarkoittaisi asiakkaalle noin 60 euron säästöjä kuukaudessa. Toisaalta olemme kuitenkin kovin harmissamme, ettei tuki koske yritysten sähköautojen leasinghankintoja vaan ainoastaan tarjoamaamme yksityisleasingautoilua, Kari Kauppinen toteaa

Myyntiryhmän päällikkö Petri Nikusen mielestä varsinkin yksityisleasingin kannalta hankintatuki on todella hyvä juttu. Sähköautoiluun liittyy hänen mukaansa vielä jonkin verran ennakkoluuloja, mutta silti moni olisi valmis siirtymään sähköautoilijaksi.

– Yksityisleasing on helppo tapa aloittaa sähköautoilu, sillä ihmisen ei tarvitse huolehtia auton hinnan säilymisestä tai esimerkiksi tekniikan toimivuudesta, sillä sopimus kattaa kaikki autoiluun liittyvät kustannukset ja ihminen voi autoilla huoletta, Nikunen kertoo.

Lakiesityksessä hankintatukea voitaisiin myöntää vähintään kolmen vuoden mittaisiin vuokraussopimuksiin. Lakiesityksessä rajataan, että tuettavan leasingauton tulisi olla täyssähköauto. Näin ollen vähäpäästöiset hybridiautot eivät kuuluisi hankintatuen piiriin. Leasingauton hankintahinta saisi olla korkeintaan 50 000 euroa.

Seuraavaksi valtioneuvoston hyväksymä lakiehdotus etenee eduskunnan käsittelyyn budjettilakina. Tuki olisi voimassa 2018-2021.

← Takaisin