Ajankohtaista

Työsuhdeauton rinnalle kakkosauto yksityisleasingillä

Aina yksi auto ei riitä arjen pyörittämiseen. Cargotecilla työskentelevä Risto Inha päätti perheensä kanssa hankkia kakkosauton ALD:n kautta saadun työsuhdeauton rinnalle. Inha ei kuitenkaan halunnut ostaa uutta autoa, vaan valitsi ALD Yksityisleasingauton.

– Päädyimme leasingautoon, koska halusimme keksiä rahoille parempaa käyttöä kuin autoon sijoittaminen. Auton omistaminen ei tuntunut enää järkevältä, Inha kertoo.

Leasingauton valinnassa painoi myös se, että ALD Yksityisleasingin kanssa ei tarvitse huolehtia huolloista tai muista ylimääräisistä kuluista. Omistamisen riskit eivät toteudu leasinginautossa.

ALD tuttu jo työsuhdeautoista

Ennen auton valintaa Inha vertaili eri leasingtoimijoita. Lopulta ALD:n tuttuus, laaja autovalikoima ja mahdollisuus ottaa valikoiman ulkopuolelta omiin tarpeisiin sopiva auto vaikuttivat ratkaisevasti päätökseen. Inhalla on ollut seitsemän vuoden ajan ALD:n kautta hankittu työsuhdeauto.

– Perehdyin muidenkin leasingtoimijoiden ehtoihin ja valikoimaan. Suuria eroja ei ollut, joten firman tuttuus oli tärkeää valinnassa. ALD:n kanssa on kaikki sujunut hyvin, Inha sanoo.

Perheen autoksi valikoitui lopulta Huyandai Wagon i30:n edullisen hintansa ja takatilan muunneltavuuden takia.

Vapautta liikkumiseen

Inhalle ja perheelle kakkosauto tarkoittaa ensi sijassa vapautta liikkumiseen. Esimerkiksi harrastusten pariin kulkeminen on nyt helpompaa

– Asumme pienellä paikkakunnalla vähän syrjässä, joten kakkosauto helpottaa liikkumista. Nyt ei tarvitse miettiä niin tarkkaan kulkemista. Kokeilimme muutaman vuoden ajan niin sanottua yhden auton politiikkaa, mutta pidemmän päälle se ei toiminut, kertoo Inha.

ALD Yksityisleasing on yksityishenkilöille suunnattu verkkopalvelu, josta saa uuden auton leasingsopimuksella nopeasti ja helposti. Yksityisleasing tarkoittaa autoilua silloin ja siten kun se asiakkaalle sopii, ilman auton omistamiseen liittyviä kustannuksia ja riskejä.

← Takaisin