Ajankohtaista
Yksityisleasingsopimusten vertailu

Yksityisleasingsopimusten vertailu kannattaa

Autoilu maksaa aina, oli rahoitusmuoto mikä tahansa. Väitetään, että leasing tulee kalliiksi pitkässä juoksussa, koska autosta joutuu maksamaan vuokraa joka kuukausi niin kauan kun mielii autoilla, kun taas esimerkiksi autolainan maksu loppuu jossakin vaiheessa. Mutta uusi auto menettää ison osan arvostaan juuri ensimmäisten vuosien aikana. Jos haluaa ajaa jatkuvasti uudella autolla, on järkevämpää ajaa sillä ilman omistamisen murheita ja huolta auton arvon menetyksestä. Vielä parempi on, jos autoilun kaikki kustannukset ovat selvillä ja etukäteen tiedossa.

Yksityisleasingin termin alla tarjotaan kuluttajille hyvin monenlaisia sopimuksia, ja yksityisleasingsopimusten vertailu ennen leasingsopimuksen tekemistä voi olla hyvinkin haastavaa. Osa yksityisleasingin alla tarjottavista palveluista ei ole itseasiassa leasingiä lainkaan. Kerromme nyt, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon uutta yksityisleasingautoa hankkiessa ja mitä erilaiset sopimukset voivat pitää sisällään. Katso myös taulukko eri rahoitusvaihtoehtojen vertailusta.

Yksityisleasingsopimusten vertailu on enemmän kuin hintavertailua

Puhdas huoltoleasingsopimus on yritysautoilusta yksityisille kehitetty leasingpalvelu, jossa kiinteään kuukausivuokraan sisältyvät määräaikaishuollot ja huoltojen ulkopuoliset tekniset korjaukset sekä usein myös muita palveluita kuten katsastukset, renkaidenvaihdot ja tiepalvelu. ALD Yksityisleasingsopimus on nimenomaan puhdas huoltoleasingsopimus. Palvelutaso on rakennettu vaativia työsuhdeautoilijoita varten, ja näistä samoista palveluista myös yksityinen kuluttaja pääsee huoltoleasingin avulla nauttimaan. Asiakas maksaa vain auton käytöstä ja sopimuksen päätyttyä auto palautuu automaattisesti takaisin leasingyhtiölle. On siis leasingyhtiön murhe, minkä arvoinen auto sopimuksen päätyttyä on. Sopimukseen sisältyvät palvelut laskutetaan yleensä yhdellä laskulla ja autoilun kokonaiskulut ovat parhaiten ennakoitavissa nimenomaan huoltoleasingsopimuksissa. Huoltoleasingin hintaan pitää muistaa laskea myös auton vakuutus, joka ALD Yksityisleasingissä voidaan sisällyttää huoltoleasingsopimukseen tai kilpailuttaa vakuutusyhtiöistä erikseen.

Suurin osa markkinoilla tarjolla olevista yksityisleasingpalveluista on rahoitusleasingsopimuksia. Rahoitusleasingsopimuksessa ajoneuvo rekisteröidään rahoitusyhtiön nimiin ja sen ostaja merkitään ajoneuvon haltijaksi, kunnes luotto on kokonaisuudessaan maksettu takaisin. Rahoitusleasingsopimuksessa ei ole lainkaan poikkeuksellista, että niiden viimeinen erä on muita maksueriä suurempi, ja se määräytyy vain sopimusajan mukaan. Rahoitusleasingsopimuksissa vastuu auton jäännösarvosta on asiakkaalla. Rahoitusleasingsopimus pitää yleensä sisällään myös ensimmäisen suuremman vuokraerän, ja sopimukseen tarjotaan usein lisämaksullisia palveluita kuten auton huolenpitosopimus erikseen. Huolenpitosopimukseen voidaan lisämaksusta sisällyttää renkaidenvaihdot, mutta siihen ei useinkaan kuulu katsastuksia. Rahoitusleasingissä auton voi useimmiten lunastaa itselleen sopimuskauden päätteeksi, mutta se on lunastettava markkinahintaan, ellei hintaa ole etukäteen sovittu. Etukäteen sovittuun hintaan taas ei voi auton huolellisella pitämisellä vaikuttaa. Rahoitusleasingsopimuksessa on vaikea nähdä autoilun kokonaiskustannuksia, ja alhaiselta näyttävä kuukausierä voi olla todellisuudessa jotain aivan muuta.

Osamaksupohjainen käyttösopimus on kolmas yleinen tarjolla oleva yksityisleasingsopimusmuoto. Se voi pitää sisällään määräaikaishuoltopalvelun. Myös osamaksupohjainen käyttösopimus edellyttää yleensä suurempaa ensimmäistä vuokraerää tai käsirahaa, kuten rahoitusleasingsopimus. Auton lunastushinta voi olla etukäteen sovittu, tai riski auton hinnan kehityksestä voi olla asiakkaalla, mutta auto tulee olemaan lopulta asiakkaan omistama.

Puhdas huoltoleasingsopimus on selkein ja riskittömin

Rahoitusleasingsopimus ja osamaksupohjainen käyttösopimus eroavat puhtaasta huoltoleasingsopimuksesta auton omistussuhteen, kokonaiskustannusten, jäännösarvon ja sopimukseen sisältyvien palveluiden osalta. Nämä kaikki kuluttajan pitää yrittää selvittää ja ottaa huomioon voidakseen vertailla yksityisleasingsopimuksia keskenään. Mikäli haluat leasata, etkä omistaa, on puhdas huoltoleasingsopimus näistä selkein ja riskittömin. On myös huomioitavaa, että sekä rahoitusleasingsopimus että osamaksupohjainen käyttösopimus kerryttävät yleensä kuluttajan kokonaislainan määrää toisin kuin huoltoleasingsopimus.

Muutama alan toimija on kehittänyt uusia palveluita yksityisleasinghintojen vertailua varten, mutta ei ole oikein vertailla puhtaasti hinnan perusteella sisällöltään täysin erilaisia yksityisleasingsopimuksia. Hintavertailua ei voi tehdä selvittämättä palvelun kokonaiskustannuksia ja sopimukseen sisältyviä riskejä. Oletko valmis ottamaan riskejä auton jäännösarvon tai piilokustannusten suhteen, vai haluatko tietää autoilun kokonaiskustannukset etukäteen? Puhdas huoltoleasingsopimus on huolettoman autoilijan valinta.

← Takaisin