Renkaat

Kaikkiin ALD Yksityisleasingautoihin kuuluu sekä kesä- että talvirenkaat. Myös renkaiden vaihtotyöt sekä normaalista kulumisesta aiheutuneet renkaiden uusinnat kuuluvat sopimukseen. Rengasrikoista, kuten renkaiden puhkeamisista ja kiinniajoista, aiheutuvat renkaiden uusinnat eivät sisälly leasingvuokraan.

Varaa aika renkaanvaihtoon

Yksityisleasingautosi renkaat voit vaihdattaa Euromasterin ja Vianorin rengaspisteissä.

EUROMASTER: Siirry Euromaster ajanvaraukseen

VIANOR: Siirry Vianorin ajanvaraukseen

Ota renkaanvaihtoon mukaan mahdolliset lukkopultit ja tarvittava lukkopulttiavain. Huomioithan, että rengassäilytys ei sisälly automaattisesti yksityisleasingsopimukseen.

Näyttämällä ALD Yksityisleasingkorttia rengasliikkeessä laskut ohjautuvat suoraan ALD Automotivelle.

Koska vaihdan renkaat?

Talvirenkaita tulee käyttää joulukuun alusta helmikuun loppuun. Nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta pääsiäismaanantaita seuraavaan maanantaihin ja aina sääolosuhteiden niin vaatiessa.

Talvirenkailla kannattaa ajaa niin kauan, kun yöpakkasia on tiedossa. On myös hyvä huomioida alueellisesti vaihtelevat sääolosuhteet.

Mitä pitää huomioida ennen renkaanvaihtoa?

Renkaanvaihtoon tullessa kannattaa tarkistaa, onko autoon olemassa kahdet pultit/mutterit ja missä sijaitsee mahdollinen lukkopultin avain. ALD Yksityisleasingkortti on hyvä ottaa rengasliikkeeseen mukaan.

Koska renkaat pitää uusia?

Renkaiden kunto kannattaa tarkistuttaa renkaanvaihdon yhteydessä. Myös rengaspaineita tulee seurata säännöllisesti.

Määräyksissä edellytetään talvirenkailta vähintään 3,0 mm urasyvyyttä rengaskuvion pääurien leveydeltä. Kesärenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden on oltava vähintään 1,6 mm.

Yksityisleasingautojen renkaat on varustettu kulumisen ilmaisimin. Kun uran pohjalla oleva ilmaisin on samassa tasossa pintakuvion kanssa, tulee rengas uusia. Rengassarjojen uusimiset hoituvat renkaanvaihdon yhteydessä, mikäli siihen on tarvetta. Ilmoita mahdollisesta rengassarjan uusimisesta ajanvarausta tehdessäsi. Rengasliikkeet pyytävät hyväksynnän renkaiden uusimiseen ALD Teknisestä palvelusta.